MENI
17.9.2012

U Parlamentarnoj skupštini BiH održana Konferencija "Saradnja sa civilnim društvom u zakonodavnom procesu"


Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, u saradnji sa USAID-ovim Projektom jačanja parlamenta u BiH i Asocijacijom za demokratske inicijative (ADI) danas je organizirala konferenciju u kojoj su učešće uzeti predstavnici četrdesetak organizacija civilnog društva, poslanici i delegati, sekretari komisija i državni službenici PSBiH.

Konferencija o bazi podataka organizacija civilnog društva: "Saradnja sa civilnim društvom u zakonodavnom procesu" ima cilj da učesnici sagledaju mogućnosti za uspostavu baze podataka nevladinih organizacija koja bi parlamentima omogućila da lakše prepoznaju NVO koje su relevantne za njihov zakonodavni rad.
Učesnicima se obratio Halid Genjac, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, ističući da je za razvoj demokratičnosti bosanskohercegovačkog društva i kvalitetniji rad njenih zakonodavnih organa neophodno uspostaviti čvršću vezu parlamenata i nevladinog sektora. Na taj način, rekao je on, zakoni koji se donose bit će neuporedivo kvalitetniji i primjereniji potrebama društva i građana.

Pored gospodina Genjca, o ulozi i trenutnom stanju civilnog društva u Bosni i Hercegovini govorili su predstavnici Ministarstva pravde BiH, te USAID Projekta jačanja parlamenta u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću